söndag 29 april 2012

Hembakad Glutenfri pizza

Fredagsmys är ju nåt man ser fram emot hela veckan :)  I fredags hade barnen hembakad pizza som önskemål.


Till en plåt behövs:
Pizzadeg
1/4 paket jäst
1½ dl vatten
2 msk matolja
1 krm salt
3½ dl sempers mix

Lös upp jästen i vattnet, som ska vara 37* (fingervarmt)
Tillsätt olja och salt och mjölmixen
Arbeta samman och låt jäsa 30 min

kavla ut degen på bakpapper. Lägg på plåt



Lägg på fyllningen och grädda i 225* i ca 15 min, tills osten fått fin färg


Tomatsås
0,5 dl passerade tomater eller ketchup
1 msk tomatpuré
1 tsk tigersås (funkar också med chilisås)
1 tsk olja
kebabkrydda

Blanda ihop och bred på pizzan

Fyllningen kan ju varieras i all oändlighet efter smak och tycke.  På den ena är det den barnvänliga varianten med bara tomatsås, skinka och ost på, den andra fick denna fyllning:

Fyllning
1 pkt strimlad skinka
färska champinjoner
1 pkt, 125 gr mozzarella
körsbärstomater
riven ost
kebabkrydda (köper den hos Borgeby kryddgård)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar